Charleroi gaat naar finale Play-Off 2 na mooie zege

07-05-2016 22:21

Charleroi is de tegenstander van KV Kortrijk in de finale van Play-Off 2. De Zebra's wonnen met 0-3 op bezoek bij Sint-Truiden VV, al had het anders kunnen lopen.

Charleroi kwam in de eerste helft niet in het stuk voor, maar stond aan de rust wel twee doelpunten voor. STVV was baas en dreigde enkele keren via Iebe Swers, maar in de slotfase van de eerste helft liep het mis. Amary Baby en Dieumerci Ndongala zette de bezoekers op rozen. STVV ging met de kop omlaag de kleedkamer in.

Na de rust gingen de boeken heel snel toe. Jérémy Perbet zette zijn Gouden Stier even extra in de verf en prikte al na vier minuten de beslissende 0-3. Daarna consolideerden de Zebra's de voorsprong en vierden de fans alvast feest in de tribunes met Bengaals vuurwerk.

Charleroi plaatst zich voor de finale van Play-Off 2 en maakt dus nog steeds kans op een Europees ticket.