Rouches besluiten seizoen met makkelijke zege tegen Waasland-Beveren

07-05-2016 19:54

Standard heeft zijn matige seizoen, weliswaar opgefleurd door de bekerzege, afgerond met een 2-0 zege tegen Waasland-Beveren. Ivan Santini en Junior Edmilson bezorgden de Rouches een makkelijke overwinning.

In een saaie pot eindeseizoensvoetbal kwamen de Rouches kwamen al snel op voorsprong via Santini, die een voorzet van Mathieu Dossevi beheerst afwerkte. Standard drukte door en kreeg kansen, maar moest in de eerste helft al twee keer wisselen. Centrale verdedigers Milos Kosanovic en Samy Mmaee gingen naar de kant met blessures. Waasland-Beveren probeerde zich opnieuw in de wedstrijd te knokken, maar kreeg geen uitgespeelde kansen.

In een betere tweede helft kwamen de Waaslanders bijna op gelijke hoogte. Floriano Vanzo knalde echter tegen de dwarsligger. Standard nam nadien opnieuw het heft in handen. Edmilson trof eerst nog het doelhout, maar kon nadien de 2-0 voorbij Merveille Goblet duwen.