Ondanks nederlaag toch tevredenheid: We moeten ons niet schamen

Ondanks nederlaag toch tevredenheid: "We moeten ons niet schamen"

06-05-2016 23:36

Zulte Waregem kon tegen KRC Genk alweer niet winnen. Het verloor met 2-0 en blijft daardoor achter met een 2 op 21. Francky Dury was ondanks het resultaat toch tevreden.

"We hebben goed gespeeld. In de eerste helft waren we op zijn minst de evenknie van Genk. Maar dan slikken we weer te makkelijk doelpunten. We gaan twee keer in de fout en dan wordt het moeilijk", reageerde hij tegenover Sporza.

"Maar we moeten ons vandaag niet schamen voor ons voetbal. Als je ziet dat we na al de klappen die we al gekregen hebben toch nog zo de rug rechten. Onze plaats in deze Play-Offs ligt vast, maar we moeten ons nog opladen voor de laatste wedstrijden. In eigen huis moeten we in schoonheid eindigen."

Doelmannenkwestie
Dury besloot om tegen Genk niet Kenny Steppe, maar Sammy Bossut in doel te zetten. Die zag er vooral bij het tweede doelpunt niet al te goed uit. "Waarom Bossut? Eerlijk, soms ben je ten einde raad. Bossut is eruit gegaan voor Steppe omdat hij toen te veel doelpunten slikte."

"Nu kreeg Steppe ook weer veel goals tegen, dus ja, dan toch maar weer Bossut. Je kan niet experimenteren tegen deze ploegen. We hebben niet de kans om ons zoals in de competitie te herpakken tegen OHL of Moeskroen bijvoorbeeld."