Bom in Tweede Klasse, eersteklassers mogen Eupen en niet WS Brussel verwelkomen

Bom in Tweede Klasse, eersteklassers mogen Eupen en niet WS Brussel verwelkomen

06-05-2016 22:11

White Star Brussel krijgt dan toch geen licentie voor profvoetbal. De Brusselaars werden dan wel kampioen in Tweede Klasse, maar promoveren niet. Het BAS besloot om de Brusselse club geen licentie te geven. Het ticket voor de Eerste Klasse wordt nu doorgegeven aan de tweede in de stand: Eupen.

De Brusselse club pakte afgelopen weekend de titel na 3-0 winst tegen Patro Eisden en het gelijkspel tussen Antwerp en Eupen (0-0). John Bico en de supporters van White Star begonnen te vieren, maar dat deden ze blijkbaar te vroeg. Het BAS (Belgisch Arbitragehof van de Sport) besloot vrijdag om de club van Bico uiteindelijk dan toch geen licentie voor profvoetbal te geven. Daardoor promoveert Eupen (de nummer twee) naar Eerste Klasse A.

White Star kreeg in april al slecht nieuws van de licentiecommissie. De Brusselse club ging in beroep en trok naar het BAS. Het BAS boog zich maandag al over het dossier-White Star en nam vrijdag een beslissing. Bico geloofde in een goede afloop, maar vangt dan toch bot. White Star zal ook niet mogen aantreden in Eerste Klasse B. Daardoor mag Roeselare (de negende in de eindstand) volgend seizoen toch nog profvoetbal spelen.