Dit was de dag: Bye Bye Kara, Duivelse Youri en Harde Hein

Dit was de dag: Bye Bye Kara, Duivelse Youri en Harde Hein

06-05-2016 20:00

In de rubriek 'Dit was de de dag' vat VoetbalPrimeur.be elke dag de belangrijkste nieuwtjes van de dag tot 20u samen. Op die manier weet je weer welke voetbalnieuwtjes er momenteel hot zijn in binnen- en buitenland.

Kaminski toont zich
Doelman op overschot bij Anderlecht. Dat was Thomas Kaminski lange tijd. Een verhuis naar Denemarken later komt Kaminski nog steeds niet van de bank. Bij FC Kopenhagen speelde hij enkele luttele minuten in de competitie, maar mocht tijdens de bekerfinale wél onder de lat staan. Hij deed dat met verve, want Kopenhagen pakte de Deense beker. 

Blessurezorgen bij Club
MIchel Preud'homme zal creatief moeten zijn, zondag tegen Gent. Zowel Ruud Vormer als man in vorm Lior Rafaelov zijn twijfelachtig voor de match die moet gewonnen worden. Zaterdag zal beslist worden of de twee sterkhouders al dan niet kunnen spelen.

Kara lange tijd aan de zijlijn
Niet alleen Michel Perud'homme, ook Besnik Hasi mag beginnen puzzelen. De Geschillencommissie Hoger Beroep heeft beslist dat de Senegalees twee speeldagen geschorst is voor een kopstoot. Kara mist zo de levensbelangrijke wedstrijdgen tegen KV Oostende en Club Brugge.

Iedereen Duivel, Youri dus ook
"Ik mag het eigenlijk niet zeggen, maar ik vind dat Youri Tielemans gewoon Rode Duivel moet worden." Het zijn de woorden van Chelsea-scout Piet De Visser. De Visser is een grote fan van de Anderlecht-jonkie, en communiceert dat ook zo naar zijn bazen in Londen. "Tielemans staat bovenaan mijn transferlijstje."

Harde Hein
AA Gent-coach heeft zich ongemeen hard uitgelaten over Mbark Boussoufa. De winteraankoop van Gent rendeert nog niet echt, en dat zal hij geweten hebben. "Boussoufa is op geen enkele positite goed genoeg", aldus Vanhaezebrouck.