Leicester City plant kampioensfeest en deelt 30.000 gratis pizza's uit

Leicester City plant kampioensfeest en deelt 30.000 gratis pizza's uit

06-05-2016 18:56

Leicester City is voor de eerste keer in de clubgeschiedenis kampioen van Engeland en dat moet gevierd worden. De Premier League-revelatie heeft het kampioensfeest gepland voor maandag 16 mei. Ook is er tijdens de laatste thuiswedstrijd gratis pizza voor 30.000 Leicester-fans.

De selectie en staf van de kersverse kampioen zullen in een open bus door de stad worden vervoerd. Voor het eerst in het 132-jarige bestaan van de club zal de selectie worden geëerd op een podium in het Victoria Park.

"Een zee van blauw kwam Wes (Morgan, red.) tegemoet toen de Championship-titel twee jaar geleden werd behaald, maar met het succes van dit jaar wordt de parade op het Victoria Park veel, veel groter", schrijft Leicester City op haar officiële website.

Ook de bekende keten Pizzahut springt direct op het enorme succes van de Engelse club en sponsort tijdens de laatste thuiswedstrijd, zaterdag tegen Everton, ruim 30.000 pizza's voor de supporters. "Zoals Claudio Ranieri kan bevestigen, voetbal en pizza vormen een match made in heaven", valt te lezen op de clubsite.