Brusselmans kent de uitslag van Gent - Club al: Dan wachten ons grootse tijden

Brusselmans kent de uitslag van Gent - Club al: "Dan wachten ons grootse tijden"

06-05-2016 18:30

De zevende speeldag van Play-Off 1 wordt vrijdagavond op gang getrapt. Genk speelt dan thuis tegen Zulte Waregem, maar kijkt iedereen eigenlijk al uit naar zondag. Dan maakt Club Brugge de verplaatsing naar de tempel van de uittredende kampioen, AA Gent. Wat verderop in Brussel ontvangt Anderlecht KV Oostende. Super Sunday.

De oude kampioen tegen de nieuwe? Het zou zomaar kunnen, zondagmiddag in Gent. Als Club wint, heeft het al één hand aan het oor van de beker die de landskampioen traditiegetrouw in de lucht mag steken. Anderlecht mag niet verliezen van KV Oostende, wil het haar titelkansen gaaf houden. 

"Anderlecht zal natuurlijk winnen (ik denk met zo’n vijf à zes-nul) tegen het knullige KV Oostende, doch wat te denken van AA Gent tegen Club Brugge? Qua de laatste weken kun je zeggen dat AA Gent het niet goed doet, en Club wel. Vergeet echter niet dat AA Gent thuis speelt, en in de kolkende Ghelamco Arena is het altijd een stuk sterker, terwijl Brugge op verplaatsing onder de maat presteert", zegt Herman Brusselmans in Het Laatste Nieuws.

Herman Brusselmans zou Herman Brusselmans niet zijn, moest hij geen snedige opmerking of gewaagde pronostiek lanceren. In zijn column doet hij beide. "Ofschoon wedden op deze match geen sinecure is, durf ik me toch te wagen aan een 2-0 voorspelling, en in dat geval is alles nog mogelijk, is Play-Off 1 nog steeds geen open boek, en mogen overtuigde Buffalo’s als ikzelve er altijd nog op hopen dat la Gantoise tegen alle verwachtingen in de tweede titel binnenrijft. En dan volgend jaar in de Champions League winnen tegen Atlético of Real Madrid. Er wachten ons wel degelijk grootse tijden."