Engelse voetbalbond bijzonder streng voor Dembélé en legt zware straf op

Engelse voetbalbond bijzonder streng voor Dembélé en legt zware straf op

06-05-2016 17:52

De Engelse voetbalbond FA heeft Mousa Dembélé voor liefst zes duels geschorst. Het wordt de middenvelder van Tottenham Hotspur zwaar aangerekend dat hij Chelsea-spits Diego Costa in het oog krapte tijdens de verhitte ontmoeting op Stamford Bridge (2-2).

Dembélé maakte zich vlak voor rust bij een opstootje schuldig aan het vergrijp. Omdat scheidsrechter Mark Clattenburg het incident niet waarnam, kon de FA de 28-jarige Rode Duivel alsnog straffen op basis van videobeelden. In de verklaring meldde de bond eerder al dat een conventionele straf van drie wedstrijden voor 'gewelddadig gedrag' niet zou volstaan.

De straf voor Dembélé heeft ook effect op het nieuwe seizoen. De ploeg van Mauricio Pochettino heeft deze jaargang met twee wedstrijden te gaan in de Premier League zes punten meer dan nummer vier Manchester City en is daarmee al vrijwel zeker van plaatsing voor de Champions League. Tottenham Hotspur kondigde eerder al aan in beroep te zullen gaan tegen de forse straf.

De Londense derby liep maandag uit de hand met diverse opstootjes en in totaal twaalf gele kaarten, waarvan negen voor Tottenham. De Spurs liepen door de het gelijkspel tegen Chelsea definitef de titel mis. Die ging naar Leicester City.