Guardiola reageert op kleedkamerruzie: 'Probleem voor de club, niet voor mij'

Guardiola reageert op kleedkamerruzie: 'Probleem voor de club, niet voor mij'

06-05-2016 17:24

Het is wel eens rustiger geweest bij Bayern München. Na de uitschakeling door Atlético Madrid in de halve finale van de Champions League kwam het bijna tot een handgemeen tussen trainer Pep Guardiola en een fysiotherapeut. De Spaanse oefenmeester heeft inmiddels gereageerd op het veelbesproken kleedkamerincident.

"Zo'n incident als woensdag gebeurt vaak", relativeert Guardiola in gesprek met Bild. "Maar wat er in de kleedkamer gebeurt, hoort in de kleedkamer te blijven. Degene die dit naar de media heeft gelekt heeft misschien niet door dat hij niet mij beschadigt, maar de club."

"Ik weet niet wie het is en ik heb geen tijd om daar achter te komen. Ik begrijp alleen wel wat zijn intentie was: hij wil mij beschadigen. Hij beschadigt echter alleen de club. Het is een probleem voor de club, niet voor mij."

Na de zomer begint de succescoach aan een nieuw avontuur bij Manchester City. Ondanks dat zijn derde titel in drie jaar bijna binnen is, won de keuzeheer geen Champions League met Bayern. "Als de beoordeling van mijn werk afhangt van het winnen van de Champions League, dan heb ik gefaald. Als mensen dat zo beleven dan moet ik dat accepteren", aldus Guardiola.