Exit nakende in de Ghelamco Arena: Toch nodig om naar het buitenland te gaan

Exit nakende in de Ghelamco Arena: "Toch nodig om naar het buitenland te gaan"

06-05-2016 16:57

Het is bijna onvermijdelijk: de beste spelers van de Jupiler Pro League trekken zo goed als allemaal naar het buitenland. Dat kan ook het geval zijn bij Matz Sels. De AA Gent-doelman laat in Het Nieuwsblad in zijn kaarten kijken. 

Sels wil graag voor de Rode Duivels spelen. Maar de Buffalo is niet blind voor de realiteit. "Voor de toekomst wil ik alleszins proberen een stek te verwerven bij de Rode Duivels. En dan denk ik dat het toch nodig is om naar het buitenland te gaan. Met alle respect, maar naar de Belgische competitie wordt er amper gekeken. Zowat alle internationals spelen elders", klinkt het in Het Nieuwsblad

"Ik kan heel mijn leven bij Gent keepen, ik ben hier tenslotte graag. Maar ik ben wel van het idee: als de trein passeert, moet je durven springen. Ik heb net iets nieuws gekocht in Antwerpen – ik ben bezig met de verhuis – maar dat heeft geen invloed op mijn toekomstplannen. We zullen zien wat er deze zomer gebeurt, ik weet het absoluut niet. Pas na het seizoen kan er iets concreet worden. Het punt is dat drie partijen het eens moeten raken."