Genkenaar krijgt ultieme kans in concurrentiestrijd: De één zijn dood...

Genkenaar krijgt ultieme kans in concurrentiestrijd: "De één zijn dood... "

06-05-2016 16:37

Door het wegvallen van Ruslan Malinovskyi heeft Neeskens Kebano plots vrij spel. De Congolees van KRC Genk kon dit seizoen niet echt overtuigen. Maar de komende vier wedstrijden mag hij de critici de mond snoeren. 

"De één zijn dood... U kent het spreekwoord wel", begint Het Laatste Nieuws-journalist Kjell Doms zijn verhaal. Hij heeft het in eerste instantie over de mentaliteit in de Genkse kleedkamer. "Maar het waren geen holle woorden, iederéén in de kleedkamer zit op dezelfde lijn. We geloven dan ook zonder verpinken dat de zware knieblessure voor Ruslan Malinovskyi een klap in het gezicht was voor de hele Genkse kern. Als een kameraad die sneuvelt in het heetst van de strijd."

Maar hoe pijnlijk de zaak ook mag zijn, voor Kebano betekent dit wel meer speelminuten. "Neeskens Kebano krijgt de komende vier wedstrijden de kans die zijn toekomst bij Genk kan bepalen. Vanaf het begin van het seizoen roept de Congolees dat hij het liefst van al centraal wil staan."

"De tien, dat is zijn positie. Kebano, die pas hersteld is van een dijblessure, voegde er in één adem wel aan toe dat hij tot nog toe niet gebracht heeft wat er van hem werd verwacht. Zelfkritiek is hem niet vreemd, een verademing in de voetbalwereld."