Ik mag dat eigenlijk niet zeggen, maar iedereen weet dat toch al

"Ik mag dat eigenlijk niet zeggen, maar iedereen weet dat toch al"

06-05-2016 16:25

Ondanks zijn nog jeugdige leeftijd draait Youri Tielemans toch al enkele jaren mee op het hoogste niveau. De middenvelder van Anderlecht wekte de voorbije seizoenen interesse op van enkele Europese topclubs. Ook Chelsea-scout Piet de Visser zet Tielemans bovenaan zijn lijstje. 

De Visser windt er geen doekjes om. Tielemans moet zo snel mogelijk bij de Rode Duivels terecht komen. "Ik mag dat eigenlijk niet zeggen, maar iedereen weet dat toch al: ik ben een enorme fan van Youri Tielemans. Hij staat in mijn scoutingboekje. Als je op die leeftijd al drie jaar in de eerste ploeg van Anderlecht speelt, dan ben je een groot talent. Die moet zo snel mogelijk doorstromen naar de nationale ploeg zodat hij nog grotere idealen voor zijn neus krijgt."

De jeugd moet systematisch ingebracht worden bij de grote jongens. ""De huidige generatie Duivels is nog jong genoeg om lang te kunnen spelen. Lukaku, De Bruyne, Vertonghen,… Aanvullend kan je dan al af en toe de jeugd inbrengen: Musonda, Januzaj en Tielemans", vult de Chelsea-scout aan tegenover Sporza