OFFICIEEL: Waasland-Beveren trekt transfervrije sterkhouder van Westerlo aan

OFFICIEEL: Waasland-Beveren trekt transfervrije sterkhouder van Westerlo aan

06-05-2016 13:24
1

De transferhonger van Waasland-Beveren is helemaal nog niet gestild. De club heeft alweer een nieuwe speler aangetrokken. Jens Cools komt transfervrij over van KVC Westerlo. Hij zette zijn handtekening onder een tweejarig contract met optie.

"Ik heb een zekere leeftijd bereikt en heb al heel wat ervaring opgebouwd, het is nu voor mij het juiste moment om deze uitdaging aan te gaan", vertelt hij op de officiële website van Waasland-Beveren. "De voorzitter heeft me de visie van de club toegelicht en ik kan me er volledig in vinden. Ik hoop een basisplaats te kunnen afdwingen bij het team en de ambities van de club mee te helpen verzilveren."

Cools kent ook enorm uit naar de samenwerking met trainer Stijn Vreven. "Ik kende hem als trainer van Lommel toen Westerlo in Tweede Klasse speelde. Hij komt heel gedreven over. Dat is ook mijn stijl. Ook de keuze van de club voor jonge en Belgische spelers spreekt me aan", zegt Cools.

De 25-jarige Cools speelde zijn hele carrière in de Kempen. Na een eerste jaartje bij Zoerle-Parwijs trok hij al meteen naar KVC Westerlo, waar hij alle jeugdreeksen doorliep en in het seizoen 2009-2010 doorstootte tot de A-kern. De centrale middenvelder speelde zo'n 170 wedstrijden voor De Kemphanen.

Cools is al de zesde aanwinst van de club. Het haalde eerder al Aaron D'hondt (Izegem), Niels De Schutter (KV Oostende), Alessandro Cerigioni (Oud-Heverlee Leuven), Rudy Camacho (Sedan) en Nicolas Orye (Patro Eisden).