'Guardiola verliest de pedalen en haalt uit naar medische staf'

'Guardiola verliest de pedalen en haalt uit naar medische staf'

06-05-2016 11:38

Het vet is van de soep bij Bayern München. Na de Champions League-uitschakeling in Madrid zou Pep Guardiola zich zéér onpopulair hebben gemaakt door uit te halen naar de medische staf.

Bayern won dinsdagavond met 2-1 van Atlético Madrid, maar het was niet genoeg voor een plek in de Champions League-finale. Dat leidde tot grote ergernissen bij Guardiola, die zijn frustratie intern botvierde op de medische staf. Dat meldt boulevardkrant Bild vrijdag.

"Diego Godin is razendsnel fit bij Atlético. Waarom lukt dat jullie nooit?", zou Guardiola hebben geroepen. "Het duurt altijd zo vreselijk lang met onze geblesseerden. Stelletje mislukkelingen." Godin viel in de heenwedstrijd tegen Bayern geblesseerd uit, maar was er een week later weer bij.

De uithaal van Guardiola leidde naar verluidt meteen tot een reactie van een fysiotherapeut. "Iedereen is beschikbaar, behalve Robben en Badstuber. Hoe kun je dat nou zeggen?", zei hij. Franck Ribéry zou vervolgens een handgemeen hebben voorkomen.

Het was zéker niet de eerste keer dat Guardiola botste met de medische staf van Bayern München. De alom bekende teamarts Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt vertrok na dertig jaar trouwe dienst door een meningsverschil met de trainer. Guardiola verruilt Bayern in de zomer voor Manchester City.