'Zulte Waregem wil Ivoriaanse spits weghalen bij tweedeklasser'

'Zulte Waregem wil Ivoriaanse spits weghalen bij tweedeklasser'

06-05-2016 10:15

Patro Eisden Maasmechelen eindigde dit seizoen in de kelder van de tweede afdeling, maar toch zijn heel wat spelers gegeerd: Nicolas Orye vertrok naar Waasland-Beveren, Pieter Caubergh kan naar Club Brugge en Anderlecht. Ook voor Khalil Lambin hangt er nu een transfer in de lucht. Hij kan naar Zulte Waregem.

Lambin in een 23-jarige Ivoriaan die bij voorkeur als aanvallende middenvelder of spits speelt. Hij heeft al een zeer woelige carrière achter de rug. Patro kon hem transfervrij halen, daarvoor speelde hij bij de beloften van het Engelse Sheffield Wednesday. Verder heeft hij ook nog het Griekse Ergotelis, het Libanese El-Ahed en het Thaise Chonburi op zijn palmares staan. Een echte globetrotter dus, al gaat hij het nu minder ver zoeken.

Volgens Het Belang Van Limburg wil Zulte Waregem graag komen praten over een overgang, maar Lambin zelf twijfelt voorlopig nog. Er is namelijk ook interesse van Valenciennes, een club uit de Franse Ligue 2. Eén ding is zeker: hij zal zijn contract bij Patro Eisden Maasmechelen zeker niet meer verlengen.