'Guardiola wil City-avontuur beginnen met ideale versterking van Arsenal'

'Guardiola wil City-avontuur beginnen met ideale versterking van Arsenal'

06-05-2016 08:33

Pep Guardiola stapt na dit seizoen in bij Manchester City. De manager moet het seizoen bij Bayern München nog afmaken en lijkt in de tussentijd al druk bezig met zijn nieuwe job in Engeland.

The Daily Mail, een Britse boulevardkrant, meldt namelijk dat de oefenmeester een eerste versterking in gedachten heeft. Het gaat om een speler van Arsenal, die trainer bij City moet worden: Mikel Arteta. De Spanjaard speelt al jaren in Engeland en wordt door Guardiola gezien als ideale aanvulling voor zijn technische staf, waarmee de trainer een revolutie wil ontketenen. De twee spraken eerder dit jaar in München met elkaar.

Van Arteta is al langer bekend dat hij ambities heeft op het trainersvlak en bij City kan hij zijn eerste stappen als trainer zetten. Carles Planchart, Domenec Torrent en fitness coach Lorenzo Buenaventura zullen in het kielzog van Guardiola ook naar City verkassen. Maar Guardiola denkt dat hij nog meer aanvullingen nodig heeft. Arteta heeft bij Arsenal een aflopend contract en na vijf jaar bij The Gunners gaat hij voor een nieuwe uitdaging.