WS Brussel verliest sterkhouder aan AA Gent

WS Brussel verliest sterkhouder aan AA Gent

06-05-2016 08:15

AA Gent heeft een eerste zomertransfer aangetrokken. Het Laatste Nieuws meldt dat de Buffalo's Noël Soumah hebben overgenomen van kersverse eersteklasser White Star Brussel.

Soumah is een 21-jarige centrale verdediger die de afgelopen twee jaar onbetwist titularis was in de ploeg van John Bico. De Senegalees stond dan ook in de belangstelling van meerdere clubs uit de hoogste afdeling. KV Oostende, KRC Genk, Waasland-Beveren en vooral Zulte Waregem toonden interesse. AA Gent won echter het pleit en haalt Soumah binnen voor zo'n 350.000 euro. Hij tekende voor twee seizoenen.

"Soumah is een beloftevolle verdediger, die in de belangstelling stond van verschillende ploegen", aldus manager Michel Louwagie aan Het Laatste Nieuws. "Wat zijn rol wordt, is op dit moment nog niet duidelijk. Hij heeft nog veel progressiemarge. Het zou kunnen dat we hem uitlenen, maar het is de bedoeling dat hij de voorbereiding bij ons aanvat."

De verdediger zat vorige maand ei zo na bij Zulte Waregem. Hij kreeg meerdere positieve scoutingsrapporten, legde geslaagde medische tests af en had een goed gesprek met coach Francky Dury. Onder druk van Bico verlengde de verdediger toen zijn aflopend contract bij WS Brussel met één jaar, waarna Essevee afhaakte.