Dembélé mist mogelijk ook start van volgend seizoen

Dembélé mist mogelijk ook start van volgend seizoen

06-05-2016 07:52

Mousa Dembélé moet een wekenlange schorsing vrezen voor de klauw richting Chelsea-spits Diego Costa. De Engelse Voetbalbond (FA) liet al weten dat de standaard-schorsing van drie speeldagen niet voldoende is. Volgens Het Laatste Nieuws dreigt de FA nu met zes weken schorsing.

Een precieze strafmaat is nog niet bekend, maar in de wandelgangen is er volgens de krant sprake van vijf tot zeven speeldagen. In dat geval mist Dembélé buiten het seizoenseinde ook een groot deel van het seizoensbegin. In de wedstrijd afgelopen maandag tegen Chelsea klauwde hij in een opstootje naar het gezicht van Costa. Dat bleef werd niet opgemerkt door de ref, maar werd opgepikt door de camera's.

Als het zover komt, komt Dembélé meteen in de top tien van langste schorsingen ooit in de Premier League. Eric Cantona, ex-Manchester United, kreeg in 1995 negen maanden schorsing voor een karatetrap naar een toeschouwer en voert de lijst aan.  Ook Luis Suarez is in die top 10 terug te vinden. Hij kreeg in 2013 tien wedstrijden voor het bijten van Branislav Ivanovic.