'PSV en Ajax krijgen Engelse concurrentie voor AZ-spits'

'PSV en Ajax krijgen Engelse concurrentie voor AZ-spits'

06-05-2016 07:13

Arsenal heeft een oogje op Vincent Janssen. De Eredivisie-topscorer beleeft in dienst van AZ een bijzonder debuutseizoen op het hoogste niveau en dat is The Gunners opgevallen, zo meldt The Telegraph. Eerder lieten zowel Ajax, PSV als Feyenoord weten dat Janssen onhaalbaar voor hen lijkt.

De Engelse krant meldt dat Arsenal overweegt om een bod uit te brengen op de spits, die al zijn debuut voor Oranje maakte. Dat gebeurde op Wembley, in Londen, tegen Engeland. Hij benutte toen een strafschop, waardoor het elftal van bondscoach Danny Blind zegevierde: 1-2. Ook dat is Arsenal natuurlijk niet ontgaan.

Inmiddels staat de teller van Janssen al op 26 goals in 33 competitiewedstrijden met AZ. De 21-jarige aanvaller is vooral in de tweede seizoenshelft flink op stoom geraakt. Arsenal is hem nadrukkelijk aan het volgen en blijft Janssen constant scouten om een zo goed mogelijk beeld van hem te krijgen. Ook Mauro Icardi en Alvaro Morata staan op de lijst van The Gunners.

In het verleden maakte de spits deel uit van de jeugdopleiding van Feyenoord. Daar moest hij na zijn periode in de A1 vertrekken. Janssen besloot naar Almere City FC te verkassen en die keuze pakte voortreffelijk uit. Afgelopen zomer pikte AZ hem op.