'Engels wordt intensief gevolgd door Premier League-club'

'Engels wordt intensief gevolgd door Premier League-club'

06-05-2016 06:59

Björn Engels is nog maar sinds de winter terug fit, maar de jonge verdediger is een steunpilaar bij Club Brugge. Zijn sterke prestaties gaan niet onopgemerkt voorbij. Zo houd Everton hem nauwlettend in de gaten, meldt Het Laatste Nieuws.

The Toffees zitten bijna wekelijks op de tribunes bij de wedstrijden van Blauw-Zwart om de jonge verdediger te scouten. De club uit Liverpool dreigt nameljk sterkhouder John Stones te verliezen en moet dus op zoek naar mogelijke vervanger. Engels is één van de kandidaten. Stones en Engels hebben volgens de de krant heel wat gelijkenissen. Ze zijn beiden 21 jaar en hebben dezelfde kwaliteiten, lichaamsbouw en maturiteit.

Een bod is er nog niet gedaan, maar Engels staat wel degelijk hoog op het verlanglijstje. De naam van de verdediger ligt volgende week tijdens een bestuursvergadering opnieuw op tafel. Het is nog maar de vraag of Engels open staat voor een transfer. Hij wil geen stappen overslaan in zijn carrière en is Club dankbaar voor de steun en het vertrouwen tijdens zijn lange lijdensweg.

Over het geld maakt Everton zich alvast geen zorgen. Als Stones vertrekt, zal het rond de 50 miljoen euro vangen. Ook Lukaku staat op vertrekken en zal meer dan waarschijnlijk een recordbedrag opbrengen.