Twee dagen na Carrasco plots veel Belgen in de Europese finales

05-05-2016 23:10

Liverpool zal op 18 mei de finale van de Europa League voetbal spelen. In de halve finales veegden de Reds de vloer aan met Villarreal. 3-0 op Anfield Road, Mignolet en co. op weg naar Bazel.

De trouwe Liverpool-kop stak het vuur meteen aan de lont. Gesteund door zo'n publiek kan je niet anders dan goed spelen. Toch moest Liverpool niet eens goed voetballen om op voorsprong te komen. Emre Can met de voorzet, Sturridge trapt naast de bal maar Villareal-speler Soriano helpt een handje. 1-0.

De tweede helft begint rustiger, maar na een kwartier voetballen heeft diezelfde Sturridge er genoeg van. Na een leuke actie van Firmino en Lallana belandt de bal bij Sturridge, die niet twijfelt. 2-0.

Villarreal komt nooit in de wedstrijd en moet twintig minuten voor tijd zelfs met tien man verder na een tweede gele kaart voor Victor Ruiz. Lallana profiteert in minuut tachtig. Firmino baant zich een weg door de Villarreal-verdediging (of wat daar van overblijft), en legt af naar Sturridge. De spits trapt naast de bal maar Lallana ligt op vinkeslag. 3-0, Liverpool naar Basel.