Perbet leerde het profleven kennen in Spanje en plukt daar nu de vruchten van

Perbet leerde het profleven kennen in Spanje en plukt daar nu de vruchten van

05-05-2016 22:53

Jérémy Perbet mag met Charleroi dan wel in Play-Off 2 verzeild zijn geraakt, ambities heeft de spits nog steeds. Perbet zou zich namelijk graag voor de tweede keer in zijn carrière tot topschutter van de Jupiler Pro League kronen. Op drie speeldagen van het einde is dat geen onmogelijke opdracht.

Jérémy Perbet weet de goal staan. Dat is dit seizoen nog maar eens bewezen. De prijsschutter keerde na avonturen bij Villarreal en in Turkije terug naar de Jupiler Pro League en was meteen trefzeker. Op drie wedstrijden van het einde kleeft de Gouden Stier nog steeds op zijn rug. Perbet wil graag zijn kunstukje uit 2012 nog eens overdoen. Toen werd hij met 25 doelpunten voor Bergen topschutter.

"Bij Villareal leerde ik wat het betekent om écht prof te zijn", vertelt Perbet aan Sporza. "Niets werd aan het toeval overgelaten. In België gaat het er totaal niet zo aan toe. Maar het was een positieve ervaring, het heeft een goede invloed op mijn spel gehad."

Perbet plukt nu de vruchten van het harde profleven in Spanje. "Ik wil het seizoen echt afsluiten met de Gouden Stier op mijn rug. Er resten ons nog drie wedstrijden, het zou een mooie beloning zijn. Want topschutter worden, dat blijft toch iets speciaals. En ik kan het weten."