Wake-up call voor Mario Götze: Hij is een garnaal in Bayern-selectie vol haaien

Wake-up call voor Mario Götze: "Hij is een garnaal in Bayern-selectie vol haaien"

05-05-2016 22:32

Sinds Mario Götze in 2013 voor 37 miljoen euro overstapte naar Bayern München, is zijn ontwikkeling stil komen te staan. Dat is althans de mening van oud-verdediger Klaus Augenthaler.

Augenthaler, die zeven keer kampioen werd met Bayern, betwijfelt of het karakter van Götze wel bij Der Rekordmeister past. "Om eerlijk te zijn heeft Mario Götze zich bij Bayern München niet ontwikkeld", laat hij weten aan Omnisport. "Bij Dortmund was dat wel het geval. Misschien dat Götze en Bayern gewoon niet goed bij elkaar passen."

"Misschien is Mario te lief voor de selectie van Bayern, die echt uit een zee vol haaien bestaat. Misschien is hij daar te aardig voor. Ik weet niet of er al gesprekken hebben plaatsgevonden tussen hem en de nieuwe coach Carlo Ancelotti. Maar daarnaast wordt het tijd dat hij reageert, want Mario loopt het risico dat hij eeuwig een talent blijft. Terwijl hij een geweldige voetballer is."

Götze wordt momenteel in verband gebracht met een terugkeer naar Dortmund. De middenvelder wordt in Duitse media genoemd als mogelijk ruilmiddel bij de transfer van Mats Hummels naar Bayern. Dortmund zou niet happig zijn op een terugkeer.