Analist Wim De Coninck: ''EK lijkt me onhaalbaar voor Kompany''

Analist Wim De Coninck: ''EK lijkt me onhaalbaar voor Kompany''

05-05-2016 21:41

Het ziet er hoe langer hoe meer naar uit dat Marc Wilmots een andere kapitein mag gaan zoeken om de Rode Duivels te leiden op het EK in Frankrijk. In de halve finale van de Champions Leauge raakte aanvoerder Vincent Kompany immers opnieuw geblesseerd. Analisten maken zich ernstige zorgen.

Zo twijfelt Wim De Coninck er sterk aan of Vincent Kompany mee op het vliegtuig richting Frankrijk zal stappen.""Dit is niet meer normaal", aldus De Coninck tegenover Sporza. "De manier waarop hij keek was ook nog verontrustender dan de laatste keer. Het is ook erger denk ik omdat het een nieuwe blessure is, in zijn heup. Ik vermoed een spierscheuring. Het is vreselijk voor hem dat hij dit moet meemaken, want hij soigneert zich geweldig goed." 

Vooral de ongenschijnlijk ongeneeslijke aard van de blessurebaart De Coninck zorgen. "Ik vrees dat dit de blessure te veel is, al kan het misschien nog. Maar zijn lichaam geeft altijd een signaal dat er iets mis is, niemand vindt een oplossing. Hij zal het wel weer kunnen opbrengen om terug te keren, maar de vraag is of dat voldoende is om een EK te spelen waar je om de drie dagen aan de bak moet. Dat lijkt me moeilijk, bijna onhaalbaar."

"Kompany is echt de leider van de Rode Duivels, de kapitein ook. Zelfs al zou er de mogelijkheid zijn dat hij maar één match kan spelen, dan denk ik dat Marc Wilmots hem meeneemt. Wilmots zal misschien hopen dat hij bij de nationale ploeg blessurevrij blijft, omdat hij misschien anders begeleid wordt. Maar of hij in staat is om een EK op topniveau te spelen, daar zet ik toch grote vraagtekens bij."