Klopp maakt van Origi een wereldtopper: Bij de juiste club op het juiste moment

Klopp maakt van Origi een wereldtopper: "Bij de juiste club op het juiste moment"

05-05-2016 20:11

Liverpool FC speelt donderdagavond in de terugwedstrijd van de halve finales van de Europa Leage tegen Villarreal. Dat zal zonder Divock Origi zijn. De spits revalideert momenteel van een enkelblessure. Origi zat in een goede vorm, maar viel tijdens de derby tegen Everton uit.

Origi had een moeilijk seizoensbegin bij Liverpool. De spits kwam amper van de bank. Onder Jürgen Klopp werd het helemaal anders. De Duitser lijkt goed op weg om van Origi een topspits te maken. "We hebben een goede werkrelatie. Veel spelers hebben stappen voorwaarts gezet onder hem en ik ben één van hen. Hij geeft me het gevoel dat ik bij de juiste club op het juiste moment ben", zei Origi op de officiële website van Liverpool.

De jonge aanvaller weet waarom Klopp zo'n goede coach is.  "Ik denk dat de coach vooral op het mentale aspect erg sterk is: hij weet hoe hij moet omgaan met groepen. Niet elke groep is hetzelfde en niet elke speler is hetzelfde, maar hij heeft de ervaring om met spelers om te gaan en de groep een boost te geven."