Kompany staat voor levensvraag: De moeilijkste uitdaging van zijn leven

Kompany staat voor levensvraag: "De moeilijkste uitdaging van zijn leven"

05-05-2016 19:29

Pech blijft Vincent Kompany achtervolgen. De aanvoerder van de Rode Duivels verliet woensdag geblesseerd het terrein. Na acht minuten staakte de Manchester City-speler de wedstrijd tegen Real Madrid. Columnist Hugo Camps heeft een belangrijke boodschap voor Kompany. 

Kompany moet misschien één van zijn grote liefdes opgeven om beter te worden. "De Rode Duivels zijn voor Vincent Kompany een heilige graal. Hij die zo graag Belg wil zijn, vindt er een deel van zijn identiteit terug. Plaatsvervangende romantiek ook. Maar de graal verplicht tot oprechtheid en discipline. Je kan ze niet bedonderen", geeft Camps aan in Het Laatste Nieuws

"Kompany staat nu voor de moeilijkste uitdaging van zijn voetballeven: neen zeggen tegen zijn Rode Duivels. De acceptatie dat zijn wispelturige blessuregevoeligheid een stoorzender is op een EK is voor deze ouwe Belg niet vanzelfsprekend. In een hachelijke bezinning zal veel verdrongen moeten worden", gaat Camps verder.

"Trots en eerzucht, jeugdsentiment en goedaardig nationalisme. Een spierletsel doet duizend keer minder pijn. De beul van glas is zelf scherf geworden. Dan wordt rondlopen in een sixpack ook lichtelijk potsierlijk."