Belgische U17 goed uit de startblokken op het Europees Kampioenschap

05-05-2016 18:51

De jonge Rode Duivels hebben hun start op het EK U17 niet gemist. De mannen van Thiery Siquet haalden het met 2-0 van Schotland. De doelpunten waren van Brugse en Anderlechtse makelij.

De jonge Duivels strijden in Azerbeidjzan voor de Europese titel. Het begin is al veelbelovend. De openingswedstrijd tegen Schotland rondden de jongelingen succesvol af. De eerste helft bleek een maat voor niets te zijn. Na vijfenveertig minuten voetballen, gingen beide teams de kleedkamer in met een brilscore.

Na de rust drukten de jonge Duivels het gaspedaal in. Na amer één minuut spelen, zorgde Milan Corryn voor de openingstreffer. De Anderlecht-speler zette zijn team op rozen. Het vertrouwen groeide bij de mannen van Siquet. Na een half uur spelen in de tweede helft zette Ikoma Lois Openda de Belgische schaapjes op het droge. De Club Brugge-speler tikte de 2-0 tegen de netten. Portugal speelt donderdag nog tegen gastland Azerbeidjzan.