Doelmannencarroussel bij de jeugd: Standard haalt Club-talent binnen

Doelmannencarroussel bij de jeugd: Standard haalt Club-talent binnen

05-05-2016 16:50

Er is een ware doelmannencarroussel aan de gang bij de jeugd van de eersteklassers. Standard haalde donderdag de 14-jarige Timothy Galjé binnen. Hij komt over van Club Brugge, dat eerder deze week een doelman bij Genk haalde. Standard zag dan weer een goalie naar STVV trekken.

Dat meldt Het Laatste Nieuws. Galjé zag onlangs leeftijdsgenoot Nick Shilton van KRC Genk overkomen naar Blauw-Zwart en trok zijn conclusies. Hij verlaat het Jan Breydelstadion en zet zijn carrière verder op Sclessin. Daar zagen ze onlangs de 15-jarige Tibo Herbots vertrekken naar Stayen en dus was er een plaatsje vrijgekomen bij de Luikse jeugd. 

Timothy Galjé is overigens de neef van oud-doelman Hans Galjé, de huidige keeperstrainer van Royal Excel Moeskroen. In het verleden oefende hij die functie ook uit voor De Rode Duivels. In zijn spelerscarrière speelde hij onder meer voor Club Brugge.

Ook Anderlecht haalde donderdag een jonge doelman binnen, al trok de Brusselse club daarvoor wel naar Tweede Klasse. Paars-wit haalde bij Tubeke de 19-jarige Maxim Figys weg.