Touré rekende op transfer naar United: 'Mijn manager moest mij dat vertellen'

Touré rekende op transfer naar United: 'Mijn manager moest mij dat vertellen'

05-05-2016 16:10

Yaya Touré maakte de grootste successen van Manchester City uit de clubhistorie mee. De middenvelder kwam in 2010 over van FC Barcelona, maar hij had zelf niet helemaal in de gaten bij welke club hij nou precies aan de slag ging.

Touré dacht namelijk dat hij voortaan in het shirt van stadgenoot en grote rivaal Manchester United te bewonderen zou zijn. "Mijn zaakwaarnemer moest mij vertellen dat het om het team met de blauwe shirts ging", laat de inmiddels 32-jarige Ivoriaan weten aan The Daily Mail. "Destijds stond City nog in de schaduw van United. Het is een grote club waar ik veel respect voor heb."

The Citizens namen Touré uiteindelijk voor dertig miljoen euro over van Barcelona. Met de Ivoriaan won de club twee Premier League-titels en de FA Cup. "Om deel uit te maken van deze selectie en geschiedenis te schrijven, is ongelooflijk", aldus de sterke middenvelder. Woensdag werd City wel uitgeschakeld in de halve finale van de Champions League. Real Madrid was over twee duels te sterk.

Touré maakte tegen de Spanjaarden bovendien geen al te goede indruk. Zijn statistieken in het Estadio Santiago Bernabeu spraken boekdelen. Zo won hij nul duels en creëerde hij nul kansen.