De Coninck hekelt prestatie van De Bruyne: Lamlendig en zonder drive

De Coninck hekelt prestatie van De Bruyne: "Lamlendig en zonder drive"

05-05-2016 13:30
2

Manchester City ging woensdagavond roemloos onderuit tegen Real Madrid, de Engelsen kwamen nauwelijks tot een uitgespeelde kans. Ook Kevin De Bruyne drukte zijn stempel voor één keer niet, maar volgens Wim De Coninck ligt dat aan de coach.

De Coninck geeft aan dat De Bruyne op de verkeerde positie stond. Hij speelde op de linkerflank, een positie die hij bij Racing Genk vrijwel altijd bezette. Toch is dat zeker niet zijn beste plaats.

"City-coach Pellegrini heeft de verkeerde keuze gemaakt door Yaya Touré op het middenveld te zetten. Kevin De Bruyne moest daardoor vanaf de linkerflank opereren en dat was niet naar zijn zin, dat heeft hij duidelijk laten zien. Het is lang geleden dat ik hem nog zo lamlendig en zonder drive heb zien voetballen", vertelt hij aan Sporza.

De rest van het team kon dat onmogelijk rechttrekken. "De mindere prestatie van De Bruyne heeft afgestraald op Manchester City. We hebben al verschillende keren gezien dat City een goeie De Bruyne nodig heeft om top te zijn. Tegen Real Madrid was hij niet bij de les. Dat gebeurt zeer zelden, maar City heeft het wel geweten."