Dit was de voormiddag: Lukaku-hereniging, vos Benteke en duidelijke Hazard

Dit was de voormiddag: Lukaku-hereniging, vos Benteke en duidelijke Hazard

05-05-2016 12:00

In de rubriek 'Dit was de voormiddag' vat VoetbalPrimeur.be elke dag de belangrijkste nieuwtjes van de dag tot 12u samen. Op die manier weet je weer welke voetbalnieuwtjes er momenteel hot zijn in binnen- en buitenland.

Hazard schept duidelijkheid
Eden Hazard wordt steeds in verband gebracht met een transfer naar Real Madrid of PSG. Beide teams zouden graag profiteren van het zwakke seizoen van Chelsea, dat volgend seizoen geen Europees speelt. Hazard heeft echter laten verstaan dat hij bij Chelsea wil blijven en wil samenwerken met Antonio Conte.
Leicester ontdekt de Belgen
Woensdag berichtte VoetbalPrimeur.be al dat Leicester drie Belgen op zijn lijstje had staan met transferdoelwitten, waaronder Thorgan Hazard. The Foxes hebben duidelijk de Belgen ontdekt, want donderdag werden ze opnieuw in verband gebracht met een Rode Duivel. De kersverse Premier League-kampioen zou de verguisde Christian Benteke willen wegplukken bij Liverpool.

Anderlecht haalt tweede talent op twee dagen
In Brussel zijn ze bezig met de toekomst. Woensdag haalde het bij Tubeke al Matthias De Grave weg en ook donderdag lekte er transfernieuws uit. Het  werd nog niet officieel bevestigd, maar de jonge doelman Maxim Figys zou dezelfde weg bewandelen. Zijn keeperstrainer kondigde het nieuws aan op Twitter.

Herenigt PSG Lukaku-broers?
Dat PSG interesse heeft in Romelu Lukaku, is al langer geweten. De Everton-aanvaller is uitstekend bezig in de Premier League en lijkt klaar voor de stap naar een Europese topclub. Via zijn zaakwaarnemer Mino Raiola, die tevens Zlatan Ibrahimovic vertegenwoordigt, is de club ook uitgekomen bij zjn jongere broer Jordan.

Oostende wil international
KV Oostende vreest na een sterk seizoen het vertrek van enkele sterkhouders en is al op zoek naar mogelijke vervangers. Het gaat daarvoor internationaal en is in Zuid-Afrika uitgekomen. De Zimbabwaan Khama Billiat staat op het verlanglijstje van de Kustploeg.