'Anderlecht heeft aanvaller van Catania in het vizier'

'Anderlecht heeft aanvaller van Catania in het vizier'

05-05-2016 11:00

Anderlecht zal deze zomer waarschijnlijk een nieuwe spits moeten halen, zowel Imoh Ezekiel als Idrissa Sylla zijn niet tevreden in Brussel. De nieuwe spits zou wel eens de Kroaat Bruno Petkovic kunnen zijn.

Volgens Team Mercato volgt Anderlecht de Kroatische aanvaller op de voet. Petkovic speelde onder meer in de jeugd van Dinamo Zagreb, maar zijn profcarrière begon hij in de Serie A bij Catania, een club die na een omkoopschandaal is gezakt naar de derde afdeling in Italië. Petkovic werd dan maar verschillende keren uitgeleend, sinds de winterstop aan tweedeklasser Trapani. Die club staat op een zeer verdienstelijke derde plaats.

De vraag is wel of de 22-jarige spits past bij Anderlecht, want zijn statistieken zijn niet bepaald indrukwekkend te noemen. Bij Trapani scoorde hij 4 doelpunten op 14 wedstrijden. Ook daarvoor was hij verre van een doelpuntenmachine. De kloof tussen Italië en de Belgische competitie is natuurlijk nog altijd erg groot, maar zo sterk is de Serie B nu ook weer niet.

Voor wie écht benieuwd is: dit zijn al zijn balcontacten uit een recente wedstrijd tegen Cesena.