Real Madrid-aanvaller steeds beter in zijn vel: Ik pas nu beter in het team

Real Madrid-aanvaller steeds beter in zijn vel: "Ik pas nu beter in het team"

05-05-2016 11:04

Gareth Bale staat volledig achter zijn keuze om in de zomer van 2013 voor Real Madrid te kiezen. De Welshmen kende een moeizame periode in de Spaanse hoofdstad, maar lijkt zijn draai inmiddels weer gevonden te hebben.

Bale was woensdag verantwoordelijk voor het enige doelpunt in de halve finale van de Champions League tegen Manchester City. Dat Fernando de goal uiteindelijk op zijn naam kreeg, deert hem niet. "Het maakt niet uit of het een eigen goal is of niet. Het belangrijkste is dat wij opnieuw kans maken om de Champions League te winnen", zei de 26-jarige aanvaller tegen BT Sport.

Bale en Real Madrid wonnen het miljoenenbal twee jaar geleden. Toen werd Atlético Madrid in extremis verslagen. De stadgenoot is op 28 mei opnieuw de tegenstander. "De reden dat ik voor Real Madrid koos was om de Champions League te winnen. Dat is mij al één keer gelukt en nu krijg ik de kans om er nog één te winnen", aldus Bale, die aangeeft lekker in zijn vel te zitten.

Lange tijd leek het forse prijskaartje van zo'n negentig miljoen euro toch als een last op de schouders van de voormalig Tottenham Hotspur-speler te drukken. "Ik voel dat ik volwassener word", laat Bale weten. "Mijn Spaans wordt beter en ik pas nu beter in het team. Ik voel dat ik de zaken heb omgedraaid en ik geniet ervan om hier te spelen."