Ex-Genkenaar McLeish ontslagen na twee maanden

Ex-Genkenaar McLeish ontslagen na twee maanden

05-05-2016 08:37

Alex McLeish is geen trainer meer van het Egyptische Zamalek: dat meldt de officiële website. De Schotse coach, ooit nog actief bij Racing Genk, haalde nochtans geen slechte resultaten.

McLeish heeft het amper 10 wedstrijden kunnen volhouden bij Zamalek, maar opmerkelijk genoeg won hij er daar 6 van. Verder waren er nog 2 draws en 2 nederlagen, goed voor een verdienstelijke 20 op 30. Het bestuur van Zamalek is echter behoorlijk veeleisend. McLeish is zowaar al de vierde trainer die dit seizoen aan de deur is gezet. Zamalek wilde heel graag kampioen worden, maar staat nu maar liefst 11 punten achter op concurrent Al-Ahly.

De carrière van McLeish staat de laatste seizoenen op een laag pitje, hij kan nergens echt volledig overtuigen. Nochtans haalde in zijn beginjaren als coach wel 2 titels en 2 bekers met Glasgow Rangers. Zijn laatste succes was bij Birmingham City in 2011, toen won hij nog de League Cup. Bij Zamalek heeft hij een ticket voor de Afrikaanse Champions League afgedwongen, maar hij kan dus niet genieten van dat succes.