Transfervrije De fauw spreekt zich uit over zijn toekomst

Transfervrije De fauw spreekt zich uit over zijn toekomst

05-05-2016 07:29

Een basisspeler is hij niet bij Club Brugge, maar toch raakt de 35-jarige Davy De fauw altijd wel aan speelminuten. Ook dit jaar mocht hij weer zestien keer opdraven voor de Bruggelingen, daar zitten dan wel zeven invalbeurten bij. De vraag is nu hoe lang de verdediger nog door kan gaan.

In het Nederlandse magazine De Contractspeler heeft hij het onder meer over zijn mooie tijd bij Club. Zijn transfer was echt een droom. "Het was voor mij speciaal, bij Club Brugge heb je de zekerheid om elk jaar Europees te spelen. En ook om mee te doen in het kampioenschap. Ik was blij om te ervaren hoe het in een topclub werkt. Om daarin een rol te spelen, al speel ik lang niet elke wedstrijd. Verre van dat zelfs. Maar als ze me nodig hebben, dan sta ik er."

Het contract van De fauw loopt deze zomer af, de kans dat het verlengd wordt is klein. Toch denkt hij nooit aan stoppen. "Ik zou graag nog drie seizoenen willen doorgaan, tot ik 38 ben. Als ik dat kan, zal het bijzonder zijn. Ik ben nog altijd superfit, ik ben nooit geblesseerd geweest. Ik probeer dat zo te houden.''