Dit was de dag: PSG dringt aan, Anderlecht ontkent en opgelucht Club

Dit was de dag: PSG dringt aan, Anderlecht ontkent en opgelucht Club

04-05-2016 20:00

In de rubriek 'Dit was de de dag' vat VoetbalPrimeur.be elke dag de belangrijkste nieuwtjes van de dag tot 20u samen. Op die manier weet je weer welke voetbalnieuwtjes er momenteel hot zijn in binnen- en buitenland.

Anderlecht is niet op zoek naar alternatieven
Verschillende media berichtten woensdag dat Anderlecht alternatieven zou onderzoeken voor het Eurostadion. De bouw daarvan loopt vertraging op en paars-wit zou denken aan een andere optie voor een nieuwe voetbaltempel. De club sprak dat later op woensdag echter formeel tegen.

PSG dringt aan voor Hazard
PSG is nog steeds van zin om Eden Hazard naar Parijs te halen. De Rode Duivel liet eerder al verstaan bij Chelsea te willen blijven, maar de Parijzenaars weten niet van ophouden. Ze hopen onze landgenoot te overtuigen met iets wat Chelsea volgend seizoen niet heeft: Europees voetbal.

Wilmots haalt opgelucht adem
Onze bondscoach zat maandag waarschijnlijk even met de bibber toen Toby Alderweireld geblesseerd het veld moest verlaten. De Antwerpenaar is de eerste keuze bij de Rode Duivels op de rechtsachter. Woensdag bleek dat de blessure van Aldeweireld heel goed meevalt.

Club Brugge haalt opgelucht adem
De ernst van de blessure van Ludovic Butelle is nog steeds niet duidelijk. De Franse goalie kreeg tegen Genk (3-1 zege) in het slot last van de knie. Dinsdagavond ging de doelman onder de scanner. Wat daar uitkwam, is niet geweten, maar hij gaf wel aan dat het 'goed nieuws' was.

Leicester wil Hazard
The Foxes zijn kampioen van Engeland, maar vrezen dat enkele sterkhouders het topseizoen gaan verzilveren met een transfer. Daarom moet ook Leicester de transfermarkt afschuimen. Op het lijstje staan drie Belgen, waaronder Thorgan Hazard.