Anderlecht weerlegt speculaties: Niet op zoek naar altenatief

Anderlecht weerlegt speculaties: "Niet op zoek naar altenatief"

04-05-2016 18:06

Dinsdag verscheen in verschillende het bericht dat Anderlecht alternatieven onderzoekt voor het Eurostadion. De bouw daarvan loopt vertraging op, maar Anderlecht laat in een officiële mededeling weten dat de eerdere berichten niet kloppen.

Anderlecht zou de voornaamste huurder worden van het nieuwe nationale stadion, dat op Parking C aan de Heizel moet komen. De bouw van het zogenaamde Eurostadion moest in maart beginnen, maar loopt steeds meer vertraging op. Het laatste probleem is een mobiliteitsstudie over de uitbreiding van de Brusselse Ring, waarvan de buurtbewoners eisen dat ze verdwijnt.

Volgens verschillende media besefte paars-wit dat het stadion er mogelijk nooit komt en is het op zoek zijn naar alternatieven, maar de club spreekt dat formeel tegen. De mededeling op de website luidt als volgt.

'RSCA onderzoekt geen enkel ander alternatief voor het Eurostadion. De onderhandelingen met Ghelamco lopen nog steeds binnen het kader zoals bepaald in het princiepsakkoord eind september 2015.

RSCA wil in een stadion voetballen dat de beste voetbalbeleving biedt aan alle fans voor de volgende tientallen jaren. Onder méér de opmerkingen frequent aangehaald in de media alsook de moeilijkheid om een top voetbalbeleving in te passen in een multifunctioneel complex maken dat een dergelijk dossier niet eenvoudig is.'