'Twijfels Borussia over terugkeer 'Judas': Dortmund heeft meerdere argumenten'

'Twijfels Borussia over terugkeer 'Judas': Dortmund heeft meerdere argumenten'

04-05-2016 16:47

Over de toekomst van Mario Götze bestaat nog geen duidelijkheid. Zelfs Borussia Dortmund, de club waar de Duitser groot werd, dreigt af te haken. De nummer twee van Duitsland twijfel over het terughalen van de man die Duitsland wereldkampioen maakte.

Daarvoor gelden meerdere redenen, schrijft BILD. Het is de vraag hoe de supportersschare van Borussia reageert op een terugkeer van de speler, die bij zijn vertrek naar rivaal Bayern München als 'Judas' werd bestempeld. Ook sportief gezien heeft BVB vraagtekens.

Dortmund heeft in de huidige selectie een overschot aan middenvelders á la Götze. Marco Reus, Henrikh Mkhitaryan, Shinji Kagawa en Gonzalo Castro staan onder contract. Ook komt er nieuw talent aan. Bovendien heeft Dortmund met Shinji Kagawa en oud-Feyenoorder Nuri Sahin minder goede ervaringen met terugkerende spelers. Borussia vraagt zich af of Götze zijn oude niveau terugkrijgt.

Daarnaast zoekt Dortmund na de uitschakeling in de Europa League tegen Liverpool naar 'strijders' die de kar kunnen trekken. In die categorie valt Götze, die zijn toekomst met Carlo Ancelotti (opvolger van Pep Guardiola bij Bayern München) ook nog moet bespreken, hoegenaamd niet.