West Ham-voorzitter beschimpt glansprestatie Leicester: Ze kregen elf penalty's!

West Ham-voorzitter beschimpt glansprestatie Leicester: "Ze kregen elf penalty's!"

04-05-2016 15:46

Waar iedereen over het algemeen niets dan lof heeft voor de prestaties van Leicester City, is West Ham United-voorzitter David Sullivan beduidend minder lyrisch. Hij vindt dat de ploeg van coach Claudio Ranieri vooral geluk heeft gehad.

"Ik weet hoe ze het geflikt hebben", zegt Sullivan tegen Sky Sports. "Ze hebben elf penalty’s gekregen, Vrouwe Fortuna stond aan hun zijde. Ze hebben het hele seizoen bijna geen blessures gehad, waardoor ze maar achttien spelers hoefden te gebruiken. En ze hebben twee spelers die ver boven hun kunnen hebben gepresteerd, die meer hebben gescoord dan ze ooit zullen doen."

Riyad Mahrez krijgt wel een pluim van Sullivan, die met West Ham United zesde staat in de Premier League. "Ze hebben met hem een geweldige slag geslagen, maar ik vind ze niet schrikbarend veel beter dan West Ham. Manchester City en Tottenham Hotspur zijn op een goede dag écht goede teams, beter dan Leicester. Maar de ranglijst liegt niet en Leicester City is kampioen."

Vorig seizoen eindigde Leicester City één puntje boven de degradatiezone, dit jaar spelen ze met vlag en wimpel kampioen in de duurste voetbalcompetitie ter wereld. Afwachten waar Leicester volgend seizoen eindigt. De bookmakers houden hun hart al vast.