Waarom Marc Wilmots erg opgelucht mag zijn na Chelsea - Tottenham

Waarom Marc Wilmots erg opgelucht mag zijn na Chelsea - Tottenham

04-05-2016 15:40

In de laatste rechte lijn naar het EK voetbal in Frankrijk mag er niet al te veel meer misgaan. Marc Wilmots moet dan ook zijn hart vastgehouden hebben tijdens de potige wedstrijd tussen Chelsea en Tottenham maandagavond. Vooral Toby Alderweireld deed de bondscoach even schrikken.

Heel België maar vooral Marc Wilmots hield zijn hart vast in de slotfase van het Premier League-duel tussen Chelsea en Tottenham. In een ongelukkig duel verdraaide Toby Alderweireld, ontegensprekelijk de beste verdediger van de Premier League dit seizoen, zijn knie. Toby bleef liggen en verborg een pijnlijke grimas in het Londense gras.

Een dag later lijkt alles mee te vallen. Een ietwat stijve knie, meer is er niet aan de hand. Woensdag traint Alderweireld gewoon meer mee met de groep, niets aan de hand. Het EK komt niet in gevaar.

Het was geen match voor hartpatiënten, maandagavond op Stamford Bridge. Naast diegenen die hun hart vasthielden voor Toby, maakte menig Belgisch (en Engels) hart een sprongetje toen Eden Hazard de bal enig mooi voorbij Hugo Lloris krulde. Eden op de knieën, Leicester City kampioen en Marc Wilmots opgelucht. Zijn sterspeler zal er staan deze zomer.