AA Gent krijgt een vleugje klassieke muziek, Buffalo's pakken uit met strijdlied

AA Gent krijgt een vleugje klassieke muziek, Buffalo's pakken uit met strijdlied

04-05-2016 12:42
1

Bij AA Gent werd er woensdag werk gemaakt van een strijdlied. De Buffalo's zullen voortaan in de Ghelamco Arena ook een streepje klassieke muziek te horen krijgen. Voortaan weerklinkt ook 'Nessum Dorma' uit de luidsprekers.

"Nessun Dorma! uit Turandot van Giacomo Puccini, en vooral de uitvoering door Luciano Pavarotti, dat blijf je je voor lange tijd herinneren", zegt directeur communicatie en pr Patrick Lips in Sport/Voetbalmagazine. "Wij kozen voor een aangepaste versie van deze aria, om hulde te brengen aan wat onze voorzitter Ivan De Witte – die hier vaak naar luistert in de wagen – tot nu toe realiseerde."

AA Gent merkte bij Europese verplaatsingen dat in ieder stadion er een soort strijdlied is. "Zoals bij Barcelona, een indrukwekkend nummer dat iedereen verbindt", vindt Lips. "Wij willen ook One Family zijn. Vandaar dat we kiezen voor een combinatie van klasse en stijl."

"Het arrangement is van Miguel Wiels, en het nummer werd opgenomen met het Brussels Philharmonic en het Vlaams Radiokoor van dirigent Hervé Niquet samen met toptenor Denzil Delaere." De opnames van het strijdlied vonden woensdagmiddag plaats. Hieronder kan u al een deel van het liedje horen.