Gaat Anderlecht toch voor Vanhaezebrouck? 'Hij past bij paars-wit'

Gaat Anderlecht toch voor Vanhaezebrouck? 'Hij past bij paars-wit'

04-05-2016 13:26
2

Anderlecht neemt na het seizoen zo goed als zeker afscheid van Besnik Hasi. AA Gent-coach Hein Vanhaezebrouck werd hier en daar als genoemd als zijn opvolger. Mbark Boussoufa denkt dat zijn huidige coach zeker zou passen bij paars-wit.

Boussoufa geeft in Sport/Voetbalmagazine aan wat Vanhaezebrouck zo speciaal maakt. "Zijn visie. Hij speelt zoals hij wil. Het maakt niet uit of het tegen Wolfsburg, Lyon of Roeselare is. Hein Vanhaezebrouck durft, hij is een lefgozer. Een beetje Amsterdamse bluf. Zo leerde ik het ook: met de borst vooruit, trots op je eigen kracht, wij zijn AA Gent en komen hier op onze manier voetballen."

"In België blijft dat verfrissend. Hier durven niet veel coaches dat. Doordat we niet bang zijn, winnen we wel van Lyon en Valencia in de CL. Anderlecht probeert altijd champagnevoetbal te brengen. Hein Vanhaezebrouck zou daar zeker en vast passen. Door zijn voetbaltactiek, omdat hij altijd en overal uitgaat van zijn eigen sterkte. Maar dat is nu niet aan de orde. Hij is bij AA Gent en levert daar fantastisch werk voor de ploeg, de club en de supporters", besluit de Marokkaan.