Beerschot-Wilrijk heeft samenwerkingsverband met Nederlandse topclub

Beerschot-Wilrijk heeft samenwerkingsverband met Nederlandse topclub

04-05-2016 10:48

PSV Eindhoven wil talenten opsporen en ze dicht bij huis laten ontwikkelen. Daarvoor heeft de Nederlandse topclub het project FUNdament gestart. Ook Beerschot Wilrijk neemt er aan deel. Een positief samenwerkingsverband voor beide partijen, aldus de Antwerpse club.

Phineas Van der Kaa en Philippe Sadzo, jeugdtrainers bij Beerschot-Wilrijk, geven in Sport/Voetbalmagazine meer uitleg over het project. Jeugdspelers krijgen op hun twaalfde de kans om naar PSV te gaan, maar dat zal niet in grote getalen gebeuren volgens Van der Kaa en Sadzo. ''Als ze dat willen. PSV heeft geen beslissingsrecht in onze club en kan ons dus niet leegplukken.''

Beerschot-Wilrijk profiteert ook nog van andere zaken. ''Wij kunnen onze beste spelers nu langer houden. Vroeger trokken die snel naar eerste- of tweedeklassers. Daarnaast helpt PSV onze jeugdtrainers en is er veel oog voor het pedagogische luik en de mentale ontwikkeling'', aldus de jeugdtrainers.

Eerder stapte Lommel uit het project, omdat die het vooral als een scoutingproject zag. ''Bepaalde zaken kunnen nog beter. En zo’n project is altijd vooral in het voordeel van de grootste club. Maar dit is toch ook voor onze club een meerwaarde'', besluit het duo.