OFFICIEEL: Waasland-Beveren kaapt spits weg voor de neus van Club Brugge

OFFICIEEL: Waasland-Beveren kaapt spits weg voor de neus van Club Brugge

04-05-2016 10:10
1

De kogel is door de kerk. Club Brugge toonde heel wat interesse in Nicolas Orye, maar vist achter het net. Het Nieuwsblad meldde woensdagochtend al dat de zeventienjarige spits voor Waasland-Beveren zou kiezen en die club heeft de transfer nu bevestigd op de officiële website.

Club Brugge is daarmee afgetroefd. Orye brak dit seizoen door bij tweedeklasser Patro Eisden Maasmechelen, waar hij na Nieuwjaar drie keer in elf wedstrijden scoorde. Blauw-Zwart nodigde hem uit om de thuiswedstrijd tegen Zulte Waregem (5-0) bij te wonen, maar de jongeling heeft een andere keuze gemaakt.

Orye, een boomlange aanvaller van 1m93, is op het digitale kanaal van zijn nieuwe club verheugd over zijn transfer. ''Ik ben blij met mijn overstap naar Waasland-Beveren. Ik kom terecht in een familiale club die me een goed gevoel geeft. Voor mij is het belangrijk dat ik me hier veilig kan blijven ontwikkelen. Ook heb ik trainer Stijn Vreven al ontmoet'', aldus Orye.

Orye is al de vijfde aanwinst van de club. Het haalde eerder al Aaron D'hondt (Izegem), Niels De Schutter (KV Oostende), Alessandro Cerigioni (Oud-Heverlee Leuven) en Rudy Camacho (Sedan).