Vergeet de Fellaini-pruik en de vuvuzela, de Nainggolan-kam is de nieuwe hype

Vergeet de Fellaini-pruik en de vuvuzela, de Nainggolan-kam is de nieuwe hype

04-05-2016 09:57

Elk groot voetbaltoernooi is er wel één gadget dat iedereen moet hebben. In Zuid-Afrika was het de vuvuzela, nog niet zo lang geleden was het de Fellaini-pruik. In Frankrijk wordt het nieuwste hebbeding mogelijk de Nainggolan-kam.

"Ik zie vooral de hanenkam van Nainggolan opduiken in de Belgische kleuren. Nainggolan is een beetje het hart van onze ploeg geworden. Ik zie die kammen dus zeker een hype worden", zegt Ronny Van Ginckel, manager van de onlinewinkel voetbalshop.be in Het Nieuwsblad.

Echt origineel zijn de nieuwe gadgets echter niet. "Ik schat dat 95 procent van alle merchandising exact hetzelfde is in alle EK-landen, alleen met andere landenkleuren ­natuurlijk", zegt Van Ginckel. "Die dingen worden op grote schaal ­gemaakt, vooral in China en Oost-Europa."

Een ander mogelijk hebbeding is de juichtoeter. "Zo’n juichtoeter is een kartonnen blad dat je kan opplooien om er een soort megafoon van te maken. Dat zul je zeker wel ergens in je handen geduwd krijgen tijdens het EK." De nieuwe vuvuzela? Laat ons hopen dat we ook daar niet horendol van worden.

Image and video hosting by TinyPic