Dembélé moet het ergste vrezen, wekenlange schorsing mogelijk voor Rode Duivel

Dembélé moet het ergste vrezen, wekenlange schorsing mogelijk voor Rode Duivel

04-05-2016 08:35
1

Mousa Dembélé moet vrezen voor een wekenlange schorsing. De middenvelder van Tottenham klauwde bij een opstootje maandag tegen Chelsea tot twee keer toe naar de ogen van Diego Costa. Woensdag bepaalt de FA een strafmaat voor de middenvelder.

Dembélé kwam er zonder kaart vanaf tijdens de wedstrijd. Maar hij ging over de schreef. Hij wordt daardoor op het matje geroepen door de FA. Het voetbalorgaan ging dinsdag op zoek naar strafmaten in andere sporten voor vergelijkbare vergrijpen. Dat doet het ergste vermoeden voor Dembélé. Zo staat er in het rugby een schorsing van 12 tot 24 weken voor 'eye gouging'. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Meestal komt een speler er wel met een kleinere straf vanaf. Zo werd in januari van dit jaar Chris Ashton (een bekende rugbyspeler) voor tien weken geschorst voor een klauw naar de ogen. Anderen kwamen er vanaf met acht weken. Er wordt verwacht dat Dembélé minstens de standaardmaat van drie speeldagen voor gewelddadig gedrag zal krijgen. Maar dat kunnen er meer zijn. Hij kan daarna nog beroep aantekenen.