'Einde verhaal voor Kompany bij Manchester City, Spanjaarden bieden uitweg'

'Einde verhaal voor Kompany bij Manchester City, Spanjaarden bieden uitweg'

03-05-2016 23:00
1

Vincent Kompany is de vaste aanvoerder van Manchester City-coach Manuel Pellegrini. Helaas voor de Rode Duivel vindt er volgend seizoen de wissel van de wacht plaats. Pep Guardiola neemt het roer over en dat is slecht nieuws voor Kompany. 

Guardiola heeft geen plannen met Kompany bij The Citizens. Dat meldt Bleacher Report. Volgens het medium mag Kompany beschikken bij Manchester City. Maar de aanvoerder van de Rode Duivels moet zich niet meteen zorgen maken. Er zou al interesse zijn van andere clubs. Volgens Bleacher Report zou onder meer FC Barcelona zijn zinnen gezet hebben op Kompany. De Catalanen zoeken nog een vervanger voor Thomas Vermaelen. 

De dertigjarige Kompany speelt al sinds 2008 bij Manchester City. Hij ontpopte zich tot één van de lievelingen van het City-publiek. Kompany kreeg zelfs de aanvoerdersband. De laatste jaren komt onze landgenoot wel minder aan spelen toe. Kompany viel van de ene blessure na de andere. Mogelijk rekent Guardiola de Belgische verdediger hier op af.