Thibaut Courtois zet zich in voor goede doel in thuisstad Bilzen

Thibaut Courtois zet zich in voor goede doel in thuisstad Bilzen

03-05-2016 18:04

Thibaut Courtois was dinsdag nog eens in zijn thuisstad Bilzen. Daar ondersteunt hij goed doel dat de bouw van een school voor buitengewoon onderwijs moet financieren.

"Ik heb er kunnen vaststellen dat de kinderen die er de lessen volgen, de steun meer dan goed kunnen gebruiken", zegt Courtois in Het Laatste Nieuws. "Momenteel zijn er nog negen klassen die in tijdelijke units gehuisvest zijn. Ter vervanging zullen nieuwe lokalen worden gebouwd, maar de subsidies zijn niet toereikend. Een inzamelingsactie moet helpen om het financiële plaatje rond te krijgen. Het zijn fantastische kinderen in Klavertje 3 en ook de leerkrachten zetten zich voor 100 procent in. Vandaar dat ik heel graag mijn schouders zet onder dit project."

"Er wordt een sleutelhanger in de vorm van een keepershandschoen te koop aangeboden. Met het geld daarvan wordt de nieuwbouw van Klavertje 3, de school voor buitengewoon onderwijs in Bilzen ondersteund", legt Courtois uit verder uit in Het Belang van Limburg. De doelman speelde ook tegen enkele lokale jonge spelers. "Er zaten best wel talentvolle jonge voetballertjes tussen, sommigen hebben echt een goede traptechniek."