Belangen zijn groot in Madrid: Het zou een ramp zijn als we niet doorgaan

Belangen zijn groot in Madrid: "Het zou een ramp zijn als we niet doorgaan"

03-05-2016 17:17

Zinedine Zidane weet na het 0-0 gelijkspel op bezoek Manchester City wat zijn team te doen staat. De Real Madrid-trainer stelt dat verliezen geen optie is in het Estadio Santiago Bernabeu.

"Het zou een ramp zijn als we niet doorgaan", vertelde Zidane dinsdagmiddag tijdens de persconferentie in aanloop naar het duel in de halve finale van de Champions League. "Deze wedstrijd zal zwaarder worden dan de heenwedstrijd, want we weten nu dat alles wordt beslist. Zij hebben goede spelers, zeker voorin, maar wij zullen zoals altijd ons eigen spelletje spelen."

Real Madrid kan bogen op een uitstekende thuisreeks. Het won alle vijf de voorgaande Champions League-duels van dit seizoen. In de kwartfinale werd een 2-0 achterstand tegen VfL Wolfsburg overtuigend weggepoetst (3-0). "We mogen niet denken dat we binnen een kwartier twee of drie keer scoren. Dit is een andere wedstrijd en we weten dat we het van de eerste tot de laatste minuut lastig krijgen. We moeten geduldig en kalm zijn", aldus Zidane.

De Franse trainer weet dat Sergio Agüero de man in vorm is bij Manchester City. In zijn laatste vijf Premier League-optredens scoorde de Argentijn liefst zeven keer. Zidane gaat echter niemand opofferen aan hem. "Hij is een enorm belangrijke speler voor ze, maar er is geen speciaal plan om hem te stoppen."