Kosovo treedt toe tot de UEFA, maakt Januzaj de overstap?

Kosovo treedt toe tot de UEFA, maakt Januzaj de overstap?

03-05-2016 16:43

Kosovo heeft op een UEFA-congres de officiële toelating gekregen om toe te treden tot de Europese Voetbalbond. Dat zou wel eens kunnen betekenen dat Adnan Januzaj voorgoed afziet van de Rode Duivels. Hij zou nu voor Kosovo kunnen kiezen.

De nationale ploeg van Kosovo is nu twee jaar aan de slag, maar tot dusver mocht het enkel oefeninterlands afhaspelen. Het was namelijk nog niet erkend door de UEFA en de FIFA. Dat is nu wel het geval en dat zou grote veranderingen teweeg kunnen brengen. Heel wat spelers met de Kosovaarse nationaliteit zouden nu de overstap kunnen maken.

Adnan Januzaj behoort tot die groep. De flankspeler van Manchester United had twee jaar geleden de nationale ploegen voor het uitkiezen. Naast de Rode Duivels waren ook Turkije, Servië, Albanië en Engeland een optie. Na een gesprek met Marc Wilmots koos hij voor België en ging hij mee naar het WK in Brazilië.

Omdat Kosovo nu pas erkend wordt, kan Januzaj dus nog overstappen. Bij de Rode Duivels is hij door een moeilijk seizoen helemaal uit beeld verdwenen. Hij weigerde ook een selectie voor de U21 en leeft sindsdien op gespannen voet met Wilmots. Een EK-selectie lijkt niet tot de mogelijkheden behoren. Of dat zijn keuze beïnvloedt, valt af te wachten.